Wednesday, August 27, 2014

Hej!
Jag kör allt på svenska här och nu. Det här blir en blogg om mitt och min familjs liv i New York. Om allt som är bra här och allt jag längtar efter från Stockholm.

Vi är precis tillbaka i Brooklyn inför vårt andra år här.
Vi flyttade hit för att det verkade kul och för att min man Anders öppnade filial för sitt jobb inne på Manhattan. Jag är frilansskribent, copy och översättare.

Vi har tre barn: Vanja, snart 13 (som bara vill vara med på bild ibland), Joel, 9 och Niki 6, snart 7.

Barnen går i amerikansk skola. Den börjar igen nästa torsdag.
Jag sitter på olika kaféer och jobbar än så länge men om lite mer än en vecka ska jag flytta in i en frilanslokal på Lower Eastside inne på Manhattan. De som bor här skriver det LES men jag känner mig fortfarande för NYC-rookie för att göra det.

Jag har precis fått en bok utgiven på Rabén & Sjögren i Sverige. Nu sitter jag här borta och hejar på boken och undrar hur den ska klara sig på egen hand. Kämpa, boken!

Det är jag däruppe i vänstra hörnet på bilden.
Ibland är livet så där.
Ska lägga upp en ganska vanlig dag i mitt liv imorgon. Den dag som nu är idag men igår imorgon. whew.

fråga eller säg vad du vill i kommentarsfältet, jag blir superglad för varje livstecken.
-emi

3 comments:

  1. Kul! Hej! Jag har bott i Kalifornien i nästan 20 år och har stort behov av svensk-amerikanska kontakter. Just nu är jag på besök i Sverige och kämpar på med att förstå vad Sverige är nu. Ser fram emot att läsa.

    ReplyDelete
  2. Så kul Emi! Ser fram emot att läsa denna blogg. Har ofta tänkt lite att skriva om hur det var att flytta (tillbaka) till USA och sedan till Paris med barn. Sitter som du vet nu i Saigon..och tänker samma sak, haha. Serfram emot att läsa om hur du upplever att leva i NY med familjen. Heja bloggen!

    ReplyDelete