Wednesday, September 10, 2014

Skillnad mot svensk skola


Vår 9-åring Joel kom hem sur idag efter skolan. Han och hans kompisar hade velat spela fotboll men det fick de inte för en fritidsledare kom och sa att de kunde göra illa sig. Barnen svarade att de kunde GÅ och spela istället för springa men det fick de inte heller. Fatta desperationen och spellängtan när barnen själva föreslår att de kan GÅSPELA fotboll.

De fick bara skjuta mot mål. Bara. En och en i taget. Så tråkigt.

Det finns något överbeskyddande konstigt i skolverkligheten här. Som dock inte hindrar skolledningen från att låta sådant som är farligt på andra sätt fortgå: Som till exempel dålig mat och fysisk inaktivitet.

Joel börjar skolan 8, har lunch klockan 13. Däremellan får han inte ens äta ett äpple. Och tydligen inte ens spela fotboll på rasten. Så konstigt.

Ps. Bilden är med för att allt blir lite roligare med bild. Den är till för att visa min fotbollsvänliga inställning samt hur väl rustat mitt barn är för att spela fotboll.

Ps 2. På lördag morgon klockan 7 måste vi upp för att ta just detta barn till just fotbollsmatch. Får se hur fotbollsvänlig jag känner mig då.

2 comments:

  1. Joel and friends need to hire a lawyer & file a class action lawsuit against NYC public schools for negligence and ethnic discrimination. In America you gotta fight fire with fire!

    ReplyDelete