Thursday, April 21, 2016

J Lo's abs, Olga Rönnberg och min man

Jag är vän med min kropp nu. Det tog väl ungefär 30 år eller så.

känns inte ens som om detta har med mig eller just den här kroppen att göra, mer som ett utslag av att vara kvinna i västvärlden i denna tid i världshistorien.

jag tycker om att gå. jag tyckte om att springa men något hände med ett knä så jag lade av med det.

min kropp är ganska stark. jag har starka armar. de får inte plats i alla blusar. jag har starka ben, jag gillar det. min mage funkar också bra, men lately har jag tänkt att jag skulle köra lite olga rönnberg på den? för att få mer j lo -magparti? hon är äldre än jag och har fött tvillingar. (och ja, har personlig tränare och utseende som yrke, men ändå!)


så jag började googla runt och hittade ett gym som hörde till J Lo's tränare osv men kostade flera hundra dollars i månaden. typ 5000 sek. så mycket tycker jag inte denna tanke kring magmuskulatur för den post-gravida bör få kosta? 

Det konstigaste i allt detta är att jag inte förrän typ idag kom på att jag har en personlig tränare hemma? Och har haft det sedan 1999?

Jag känner ingen mer vältränad människa än Anders. Ska be honom ta tag i mitt magparti. På alla sätt. (kan ej lägga upp bild på hans magparti pga vet att ogillar objektifiering)

(råkade skriva magparty först. mitt undermedvetna ser tydligen fram emot lite mer fysträning)

ps. en annan, högljudd, världsmedborgarfokuserad och feministisk del av mig är mycket upprörd över detta inlägg och protesterar mot dess existens. hon tycker jag borde hålla på med viktigare saker. hon säger också att detta med ett platt magparti utan spår av föregående graviditeter är ett patriarkaliskt styrt hyllande av en ung kvinnas kropp - jungfruns kropp - och att sträva efter det kan läggas på ungefär samma nivå som att sätta på sig kyskhetsring. Hon tillägger att i ett parallellt universum styrt av kvinnor är slappt magparti det främsta av utseendemål.
Jag tycker den inre feministen drar det hela lite väl långt men lovade henne att ta upp även detta med er.

3 comments:

 1. Fast det är coolt att se hur man kan forma kroppen om man vill. Heja Emi!

  P.S. Jag och min inre feminist har enats om att det är ok att jag vill träna delvis för att behålla någorlunda samma klädstorlek så länge som träning håller mig glad. /Maja P

  ReplyDelete
  Replies
  1. jag gillar att träna. undrar bara hur rimligt det är att tro att man som 40+ 3-barnsmamma ska kunna uppnå helt platt mage. undrar också varför och hur det idealet uppstått.

   springer du? jag ska kanske börja igen, ska bara kolla mitt knä

   Delete
  2. Men den är helt platt? Är väldigt magfixerad nu efter min graviditet. Tycker min "Olga-träning" gjort susen. Den är ganska platt och stark, men lösare. Det lustiga är att jag tycker det är mysigt.
   Springer lite, men styrketränar mer just nu. Tycker det är kul att lyfta tunga grejer. Ja, kolla ditt knä! Finns säkert bra rehabövningar som hjälper.

   Delete