Friday, September 9, 2016

Ad Hoc-livet

samma utsikt som förr, men lite högre upp i huset

Har vi pratat om att jag flyttade i New York också? Men bara inom samma hus? Vi bodde på våning 11, flyttade två våningar upp till våning 14. Och innan ni börjar påpeka att jag är helt dålig på matte så finns det en förklaring: DE HAR INGEN TRETTONDE VÅNING i vårt hus.
Det är real estate logic.

För att inte avskräcka skrockiga intressenter skippade de helt enkelt våning 13. Den nya lägenheten har samma planlösning som den förra bortsett från att vi nu har en balkong där vi förut hade ett favorithörn i lgh. Båda dessa lösningar är bra. Men detta är vad vi inte har: lampor och eller fungerande gardiner. I mitt och Anders sovrum har vi hängt upp två överkast för fönstren - de sitter där permanent. Joels fönster är blockat av två inramade kartor.

Jag har haft begränsade intäkter pga varit med sommarlediga barn så otroligt sjukt länge och även om Anders tjänar bra, så - hur mycket vill man investera i en hyrlägenhet? Vi har jättestora fönster i alla rum (underbart) och kollade med persiennfirma vad de skulle ta för att sätta upp hemma hos oss. Det var så fruktansvärt dyrt. Så vi kör vidare med den här överkastlösningen just nu.

Samma med lampor, vi har nästan inga. IKEA är vår mesta lampleverantör men det blir aldrig av att vi kommer iväg dit. Vi tänker varje dag "vi måste ta tag i det här med lamporna" men sedan händer ingenting och så fort mörkret faller faller det verkligen även inomhus hos oss. Besticken har spridit sig över New York efter att först ha följt med i barnens olika lunchlådor och sedan glömts. Glasen har gått sönder, ett efter ett. Och känslan är lika delar obekymrad/apatisk. För hur mycket ska man egentligen investera i ett hem man snart ska lämna?

4 comments:

  1. Hej! Vet inte om ni får sätta upp sådana där 'lamellgardiner" som alla har i USA ( vertical blinds på engelska) men de kostar noll och fimpar på Home Depot. Inte världens snyggaste men kanske värt att kolla in. Finns säkert på amazon också. Sperlätta att sätta upp. Vi gjorde det i vår hyreslägenhet i Philly och hyresbolaget sa inget om det. Lycka till!/karen

    ReplyDelete
  2. Känner precis samma ambivalens. Hur mycket ska man satsa på ett, ändå ganska temporärt, hem.

    ReplyDelete